Имаме удоволствието официално да съобщим, че Корвър ще проведе курс за треньори по футбол във Варна на 7ми и 8ми декември 2019та година.  След изключително успешните 2 курса на Корвър в София, на които присъстваха общо близо 180 човека, получихме много запитвания от отбори и треньори, намиращи се в Източна България. За нас ще бъде чест да посетим морската ни столица и да допринесем за развитието и обогатяването със знания на колкото се може повече наставници от региона. За тези от вас, които не знаят, Корвър Коучинг е световноизвестна методика за повишаване на техническите качества на футболистите, като своевременно е и обучение за треньорите. Тази методика води своето начало от Холандия и е успешно прилагана повече от 30 години в страни като Италия, Англия, Испания, Франция, САЩ и по целия свят. Едни от най-добрите треньори в света са използвали методите й в клубове като Аякс, Байерн Мюнхен, Арсенал, Олимпик Марсилия, Ювентус, Бенфика, Нюкасъл, Милан, Лацио, Интер и френския национален отбор. За повече информация относно Корвър, може да посетите началната ни страница:

Корвър – Начално ниво

Началният курс на Корвър има за цел да запознае треньорите с теорията, която стои зад методиката Корвър. Включени са и практически занимания, които демонстрират упражнения от пирамидата на Корвър, за която ще говорим в детайли. Основно внимание се обръща и на контрола върху топката (Coerver® Ball Mastery) и огледалните финтови движения при игра 1 на 1 (Coerver® 1 v 1 Mirror Moves). Това са основни умения, които всеки играч, без значение от възраст и позиция, трябва да владее.

Огледалните финтови движения за разделени на 3 групи:

  • смяна на посоката
  • спиране и тръгване
  • финтове

Всяка група от упражнения е специално създадена и взима под внимание 3 неща – позицията, на която играе състезателят с топка в крака, зоната на терена, в която се намира той и позицията на противника спрямо него.

Ще говорим много за това защо техниката и работата с топка са най-важните неща, когато работим с деца и юноши. Ще говорим за липсата на самочувствие у българските деца при игра един на един и как да променим това.

Курсът е подходящ, както за опитни треньори на деца и юноши, така и за начинаещи такива, а дори и за родители на деца, занимаващи се с футбол. Тук трябва да добавим, че по време на своя престой в Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън назначава за свой помощник Рене Мюленстийн именно поради факта, че последният е работил по Корвър и познава в детайли тази методика. Ето защо, дори треньори, които работят в мъжкия футбол има какво да научат от нашето събитие. Всички, които вземат участие на Корвър Интро курса ще получат сертификат, който е валиден за цял свят. Отделно от това, на всички участници ще бъдат раздадени материали от Корвър за тренировъчен процес, както и други подаръци.

Повече информация относно курсовете на Корвър и предишното събитие, организирано в България, може да видите тук: